Salı, Eylül 29, 2009



Dünya ucundan çekiyor ben öbür ucundan, o vermeyeceğim diyor ben inatla alacağım diye çekiştiriyorum hayaller sepetimi.Çünkü onlar benim hayallerim,o sepeti ben oluşturdum beynimde uzun yıllar düşüne düşüne.Şu an bulunduğum noktaya,bu yaşa getiren ve hala birazcık olsun akıl sağlımı koruma nedenim o biriktirdiğim hayaller benim.

Sadece yönetici asistanı yani bildiğimiz sekreter ilanlarının sahipleri arıyorlar beni.Hiç küçümsemiyorum ,öyle bir halet-i ruhiye içerisindeyim ki taş taşı deseler yapacağım hiç itiraz etmeden çünkü çok sıkıldım.Dışarıda eşekler gibi çalışmam gereken ,şu verimli yaşta ben evde oturuyorum.

Gel gör ki bunu benim kraliyet soyundan gelen pek muhterem aileme hatta sülaleme anlat.Yönetici asistanı da neymiş,sekretermiş.Olmazmış ,öyle işte çalışamazmışım bla bla bla.Fenalık geldi akıl verenlerden.Ne güzel bayram dönüşü başlamak üzere konuşmuştum firmayla,İzmir’de olacaktım ve değişecekti mekanım,zamanım …

3 aydır tek satır okumadım ben kitap kurdu.Nekahat dönemindeyim sanki ne izledim,ne okudum,ne çalıştım.Dinlenmekten yoruldum.Sırf bu dönemi telafi etmek adına son İzmir seferi dönüşünde, hevesle keşfettiğim kitapçılardan 11 adet kitap satın aldım.Ordan buraya taşıdım.Okudum mu? Yoo sadece bir tanesini yarısına kadar,geride kalanlarla günlerdir bakışıyoruz sadece.

Galiba gitgide kaybediyorum hevesimi, ruhumu hırpalayanlara başkaldıramıyorum,güçsüz hissediyorum sanki …

Yaşama tutunmaktan vazgeçtiğin gün,uçup gitme zamanı da gelmiş demektir .Azıcık daha ertelesek diyorum olmaz mı ???

11 yorum:

casaubon dedi ki...

Yaşama tutunmaktan vazgeçtiğin gün -ki eğer becerebilirsen, gerçek yaşam başlayacak.

Senin için...

ozan dedi ki...

casaubon sen dişi geyik'in diğer yazılarını okudun mu? bu hatun hayata tutunmak için nasıl büyük bir yürekle çaba harcıyor biliyor musun? bu yorum bu hatunu ancak intihara sürüklemek için gaza getirir.

casaubon dedi ki...

Ozan; Sen benim yazılarımı okudun mu?

İntihara sürüklemek de ne demek? Saçma...

Sevgili Dişi Geyiğe söylemek istediğim şey şuydu. Yaşamak için bir şeylere tutunmak neden? Bize öğretilen bir şey bu. O kadar korkuyoruz ki. O tutunacak şeyler olmayınca öleceğiz sanıyoruz, mutsuz olacağız sanıyoruz. Ve (artık her neyse) bunlara ulaşmak için çırpınıp duruyoruz.

Hayır. Onlar olmadan da yaşayabiliriz. Kendimize tutunabiliriz. Yalnızlık korkulacak bir şey değildir. (buradaki yalnızlık mecazidir. ruh yalnızlığı).

Dış dünyada bize küçüklüğümüzden bu yana öğretilen doğrularımız var. Bunlar artık o kadar çok içimize işlemiş ki, onlar olmadan yapamayız sanıyoruz. Mutlu olmak için elimizde reçete, eczane eczane dolaşıyoruz.

Uzun lafın kısası sevgili Dişi Geyik, kendi kendimizi mutsuzlaştırıyoruz. O yüzden çare bizde.

Dişi Geyik dedi ki...

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Çok farklı pencerelerden bakmışız …

Tutunmak , benim lügatımda hayata umutla bakmak ,çabalamaktan vazgeçmemek anlamındadır.Kendini ve hayallerini unutmadan yaşamak…

Öğreticidir insanın yalnızlığı ve sahip olunabilecek en güzel duygulardan biridir.Benim için kendimi sorgulama,affetme,barışma terapisi.Gün içinde 30 dakika bile olsa ihtiyaç duyduğum bir inziva hali.

İnsanın kendi dışında herhangi bir varlığa tutunmasının ,anlamlar yüklemesi ve onu bir çözüm önerisi,reçete yada acil durum paketi gibi görmesinin yanlışlığını ve anlamsızlığını bende yaşayarak öğrendim.

Gölge etmesinler başka ihsan istemem çevremdeki insanlardan.Yaşamımı yönetmeye,kendi kurallarına göre benim geleceğimi şekillendirmeye çalışmasınlar.

Dış dünyanın doğruları açıkça söylemek gerekirse benim hayatımı yönetmiyor.Yanlış bile olsa bazen,benim kendi doğrularım beni daha mutlu kılıyor hayatta.

Yorumlarınız beni mutlu etti gerçekten,ama Sevgili Ozan,beni kimse ne mutlu edebilir nede intihara sürükleyebilir.Bunlar ancak benim kendime yaşattıklarım olabilir…

Zeugma dedi ki...

Merhaba Dişi Geyik;
Hayallerinin peşinde koşmaktan asla vazgeçme bence.
Ruhunu hırpalayanlara teslim olma bu kadar. Kötü bir şey yapmadığına inandığın sürece kendinden sorumlu sadece kendinsin canım.
Sevgilerimle..

Dişi Geyik dedi ki...

Sadece kendine boyun eğmeli insan,düşse de kalkmayı bilmeli,geçmişi aşmayı ve geleceğe bakmayı ...

Çok mutlu ediyor beni yorumlarınız çoookkkkkkkk:)

Adsız dedi ki...

dibe vurmadan yükselmezsin biraz daha zamanı var.daha dibe vurunca zaten kendinden yulkarı çıkacaksın.ç

Griffith dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Griffith dedi ki...

Bazen hayatta ilerleyebilmek için geriye doğru birkaç adım atmak gerekir ki hızını alıp daha uzağa sıçrayabilesin dişi geyik.Geri adım atıyorsun diye pes ettiğini düşündürtmelerine izin verme.

Nedret dedi ki...

Bloguma hoşgeldiniz.Bırakmayın hayatı.Kimse sizin için yolları açmaz.Dirseklerinizle ite ite kendi yolunuzu açacaksınız.Bezmek yok .Devam.Bahtınız açık olsun.

éLLa Çiça dedi ki...

galiba yasimiz ilerledikce icimizdeki cocuguda olgunlastiriyoruz kendimizle birlikte, belki de bu yuzden daha yorgun, daha isteksiz oluyor ve daha az hayal kurmaya basliyoruz, cunku yillarin ve zamanin getirileri göturuleri yuk oluyor artik omuzlarimizda. icindeki cocugu hep yasatman dileklerimle disi geyik..